Logo
Vytisknout tuto stránku

Výlet historického klubu - Po stopách sv. Mikuláše

Výlet historického klubu - Po stopách sv. Mikuláše

Vážení přátelé výletů do historie,

první prosincová středa byla opět zasvěcena našemu klubu, tentokráte jsme si vybrali téma dle data v kalendáři. Dne 6. prosince se slaví svátek sv. Mikuláše a my jsme si tak na návštěvu pražských kostelů zasvěcených tomuto světci nemohli vybrat příhodnější den. Ačkoliv by adventní čas sváděl spíše k horečnému shánění a nakupování dárků, sešlo se nás na Malostranském náměstí více než dvacet. Odtud jsme se vydali na první zastavení našeho putování – do prvního kostela sv. Mikuláše, pak následovala cesta přes Karlův most na Staroměstské náměstí do druhého Dientzenhoferova kostela. Zde na nás čekal pan Marian Šprta – kostelník zmiňovaného chrámu. Po podrobném výkladu historie a komentáři k interiéru nás vzal na prohlídku varhan a zejména věže. Odměnou za náročný výšlap byl čarokrásný výhled na večerní Prahu a staroměstské vánoční trhy.

Pro některé zde akce skončila, pro dobrovolníky jsme měli ještě nabídku cesty do Vršovic, kde se nachází třetí kostel sv. Mikuláše. Zde jsme na krátkou chvíli vstoupili do adventní mše a po půl osmé výlet definitivně ukončili.

Na závěr mi dovolte popřát všem krásný rok 2018 a těšíme se na viděnou na další akci, třeba již 31. ledna při putování po stopách pražských pověstí a strašidel.

Bc. Karel Dinda

 

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *