Logo
Vytisknout tuto stránku

Návštěva Terezína

Návštěva Terezína

Ve dnech 5. a 6. března se v rámci projektu Holocaust zúčastnily třídy 4. A a 2. E nižšího stupně gymnázia vzdělávacího semináře, který nesl název „Památník Terezín“. Hned po příjezdu do Magdeburských kasáren, kde byli studenti ubytováni, následovala úvodní přednáška o historii a funkci terezínské pevnosti. Odpolední blok byl rozdělen do dvou částí – v té první navštívili studenti Muzeum ghetta a Magdeburských kasáren a Židovský hřbitov; ve druhé části si za svitu luceren prohlédli část podzemních chodeb hlavní pevnosti. Následující den absolvovali studenti dva workshopy. Jejich cílem bylo seznámit je s mechanismy lidského chování, které vedou ke vzniku stereotypů a předsudků a následně k negativním formám chování vůči odlišným skupinám.

Cílem exkurze je zhmotnit studentům život v terezínském ghettu a umožnit jim projít místy, která představovala první stanici na další cestě v boji na život a na smrt a kterými spolu se svými rodinami prošli i lidé jako Ota Pavel či Arnošt Lustig. 

Ing. Michal Pickar, pedagog školy 

 

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *