Logo
Vytisknout tuto stránku

Zahajovací třídní schůzky

Ve dnech 10. a 12. září 2018 se na našem gymnáziu konaly tzv. zahajovací třídní schůzky. Jejich cílem bylo setkání rodičů a třídních učitelů ve věci předání informací zásadních pro započetí školního roku, seznámení rodičů s jeho průběhem, ale také zprostředkování osobního kontaktu obou stran. Právě osobní setkávání rodičů a pedagogů považujeme za žádoucí a v podstatě zásadní, neboť obě strany tak mají možnost se osobně poznat, hovořit spolu přímo a nezprostředkovaně.

Obsahem schůzky bylo seznámení rodičů s průběhem školního roku a již známými termíny plánovaných událostí, kurzů, projektů. Dále s důležitými dokumenty školy, jakými jsou školní řád a klasifikační řád, vnitřní směrnice školy týkající se každodenních povinností a práv studentů. Třídní profesoři hovořili také o významu oficiálního dokumentu „studijní průkaz“, informačním kanálu Bakaláři, nástrojích pro podporu výchovného procesu, školních e-mailech studentů a ochraně osobních údajů či možnosti studentů navštěvovat Historický klub a Klub mladých diváků. Současně na rodiče apelovali, aby studenty neuvolňovali z vyučování v době psaní tzv. čtvrtletních a pololetních písemných prací, které jsou nutným výstupem pro uzavření výsledné klasifikace. Rodičům také bylo nabídnuto využití služeb manažerky mezinárodní spolupráce pro zapojení do zahraničních výměn.

Jako vždy se zahajovacího setkání zúčastnil vysoký počet rodičů, a sice 83 % v budově na Stodůlkách a 50 % v budově na Klamovce. Následující schůzka rodičů a pedagogů bude realizována jako individuální konzultace a je naplánována na 19. listopadu v budově na Stodůlkách a 21.  listopadu v budově na Klamovce.

Mgr. Ivana Klabalová Veselková, zástupkyně ředitelky pro pedagogiku

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *