Logo
Vytisknout tuto stránku

Evropský den jazyků

V průběhu září naše škola uspořádala tradiční oslavu Mezinárodního dne jazyků, která se konala na nižším gymnáziu ve Stodůlkách.
Evropský den jazyků vyhlásila Evropská komise a Rada Evropy, a pořádá se od roku 2001. Je to den, kdy celá řada kulturních institucí, sdružení, univerzit a škol pořádá kulturní a vzdělávací akce. Cílem této školní akce je zlepšit informovanost o vícejazyčnosti v Evropě, pěstovat kulturní a jazykovou rozmanitost a podporovat studium jazyků. Zároveň je kladen důraz na kooperaci mezi jednotlivými studenty napříč ročníky. Studenti se učí spolupracovat, navzájem si pomáhat a vytvářet přátelské vztahy.
Studenti měli za úkol v rámci stanovišť plnit úkoly, které souvisely s rozvíjením jejich jazykových dovedností a znalostí příslušného cizojazyčného prostředí (poslech, porozumění psanému textu, mluvení, psaní a reálie). Jejich výsledky byly evidovány na záznamovém archu a v závěru akce vyhodnoceny.
Mezi úkoly, které měli studenti splnit, byl kvíz, slepá mapa, hádanky, písničky, aj. Ale nejvíce se studentům líbilo ochutnávat tradiční jídla z různých zemí!
Týmy byly koncipovány tak, aby došlo k navázání spolupráce mezi studenty napříč ročníky. Měli jsme celkem 20 skupin. Během realizace projektu ve skupinách panovala přátelská atmosféra, studenti projevili aktivní přístup ve vzájemné spolupráci. Akce proběhla bez problémů a splnila svůj cíl. Studenti spolupracovali v rámci skupin, vyučující na stanovištích splnili své úlohy také na jedničku!

Ing. Michal Pickar - garant jazykové sekce

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *