Logo
Vytisknout tuto stránku

Prezentiáda

I v tomto školním roce se naše škola zapojila do soutěže Prezentiáda, kterou organizuje studentský spolek Student Cyber Games, který mimo Prezentiády pořádá např. i pIšQworky. Tato soutěž má za úkol nejen porovnávat schopnosti žáků v prezentování, ale i dát jim adekvátní zpětnou vazbu, aby věděli, jak se ještě více zlepšovat. 

Kromě školního kola, kde bylo téma ČR a EU, se na naší škole konala i oblastní kola pro Prahu a pro Středočeský kraj.  Jednotná témata byla 1+1 a Bylo nebylo. Většina soutěžících se zaměřila na Bylo nebylo a například tak srovnávali klasické verze pohádek s ohledem na dnešní svět. Téma 1+1 sloužilo jako příklad pro větší recyklaci plastů. 

Naši soutěžící předvedli úctyhodné výkony. Emma D. a Anička P. postup do celostátního finále, které se konalo v dubnu na Newton College, unikl o pouhý bod. Naproti tomu tým „Krasňanky“ do finále postoupil, avšak na stupně vítězů to nestačilo. 

Všichni soutěžící celou akci hodnotili jako velmi přínosnou, zejména s ohledem na fakt, že prezentovali i před cizím publikem a to jim umožnilo např. překonat strach z mluvení. 

Zástup měli ve všech kolech i naši pedagogové, kteří byli součástí odborné poroty. 

Mgr. Martin Zelinka

Fotografie ze školního kola

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *