Logo
Vytisknout tuto stránku

Akce BELUŠKA

Akce BELUŠKA

V říjnu byl pro nové studenty našeho gymnázia zajištěn každoroční preventivní program s názvem Kvalitní život bez hranic.

Studenti 1. A a 1. D, prostřednictvím besedy organizace Beluška o. s., nahlédli do života lidí se zrakovým postižením. Program mladé lidi informuje o životě se zdravotním postižením tak, aby vnímali zdravotně postiženého člověka jako sobě rovného. Žáci se díky tomu naučí vhodnému chování a přístupu ke zdravotně postiženým lidem, prohloubí se jejich empatie a tolerance.

Kromě cenných informací si studenti odnesli i pestré zážitky – setkali se s asistenčním psem, vyzkoušeli si chůzi v pozici nevidomého člověka a na vlastní ruce a uši použili různorodé kompenzační pomůcky.

V rámci programu, po dobu 14 dnů, probíhala na škole charitativní sbírka, výtěžek byl předán pořádající organizaci Beluška o. s. – všem zapojeným studentům i zaměstnancům školy patří veliké poděkování.

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *