Logo
Vytisknout tuto stránku

Výměnný pobyt v Córdobě ve Španělsku

V říjnu jsme absolvovali výměnný pobyt ve Španělsku. Celý týden jsme byli ubytováni u španělských rodin ve městě Córdoba, která se nachází na jihu Španělska, v Andalusii, přibližně 2 hodiny od Málagy. Každý z nás měl přiřazeného jednoho studenta z partnerské školy, u kterého jsme celý týden přebývali a začleňovali se do denního chodu domácnosti.

Ranní hodiny jsme trávili s naším studentem ve škole IES Maimónides a mohli si na vlastní kůži vyzkoušet, jak probíhá vyučování v jiné zemi. Okolo desáté jsme opouštěli školu a měli vždy připravený program bez španělských studentů. Navštívili jsme mnoho památek, mimo jiné i córdobskou Mesquitu nebo most Puente Romano s věží Torre De Calahorra. Zhlédli jsme také jedinečnou show Flamenca a podnikli další zábavné aktivity, jako exkurzi v místní vinárně.

Večerní program byl obstarán naším studentem. Většinou jsme se všichni scházeli v místních parcích. Jeden večer jsme trávili v parku hraním různých stolních i sportovních her, což nás velmi sblížilo s našimi španělskými kamarády.

Největší zážitek pro nás byl výlet do města Sevilla, kterému jsme věnovali celý den. Navštívili jsme katedrálu Panny Marie, odkud je z věže krásný výhled na město. Katedrála je překrásná a uchvátila nás. Určitě stojí za návštěvu nejen kvůli svojí kráse, ale také kvůli tomu, že se zde nachází hrobka známého mořeplavce Kryštofa Kolumbuse. Poté jsme se po městě mohli procházet sami a obdivovat jeho krásy. Dále jsme zamířili k náměstí Plaza de España, kde nás čekala plavba na lodičkách kolem náměstí.

Celkově jsme si výlet v Seville moc užili a je to určitě město, které má co nabídnout a podle nás by ho měl každý navštívit.

Pobyt nám dal možnost vyzkoušet mnoho domácích jídel, které jsou pro Córdobu typické, jako je například tortilla de patatas, salmorejo a známý flamenquín.

Pobyt byl pro nás velmi přínosný a obohacující, co se týče španělského jazyka. Vyzkoušeli jsme si, jakým stylem žijí Španělé a jak fungují typické španělské rodiny. Také jsme si zde našli mnoho přátel a těšíme se, až přiletí za námi v dubnu a budeme jim moci ukázat život u nás.

Adéla Svobodová a Barbora Točíková, studentky 2.H

Image

Image

Image

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *