Logo
Vytisknout tuto stránku

Spolupráce s japonskou školou

V období covidové pandemie a dálkové výuky musela být přerušena řada dlouholetých nadstavbových školních aktivit a akcí. Jednou z těch, které se v letošním roce podařilo k naší radosti obnovit, je spolupráce s Japonskou školou v Praze.

Realizace této spolupráce probíhala v půlce února a konkrétně se jednalo o výměnu učitelů, kteří si pro studenty z druhé školy vždy připravili hodiny o své zemi. Na Japonské škole tak byli vyučovat Mgr. Marie Raiserová o české kultuře a Mgr. Jakub Janalík o zajímavých místech Česka. Japonští studenti, ve věku 7. třídy, byli velmi pozorní a přes počáteční stydlivost se nakonec i nadšeně zapojovali do výukových aktivit.

O dva dny později pak přišli na naše gymnázium japonští vyučující, kteří si pro studenty sekundy připravili hodinu o japonské kultuře. Výuka zahrnovala i kvíz a videa od japonských studentů, kteří v krátkých prezentacích představili různé aspekty své kultury. Japonští učitelé pak s dobrovolníky z řad našich studentů natočili rovněž krátká videa, v nichž studenti reagovali na prezentace a kladli doplňující otázky. Později nám pak japonští studenti ještě jednou natočili a zaslali videa s odpověďmi na tyto otázky.

Obě strany byly z proběhlé spolupráce nadšené a shodly se, že byla pro studenty přínosná a zajímavá, a že v ní určitě chtějí v dalších letech pokračovat. Za naše gymnázium doufáme, že se pro další roky podaří spolupráci rozšířit i na zapojení do projektové výuky pro vyšší gymnázium.

Mgr. Marie Raiserová

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *