Logo
Vytisknout tuto stránku

Březnový FRESH - výchovné poradenství v 1. pololetí

Březnový FRESH - výchovné poradenství v 1. pololetí

Bývá dobrým zvykem zhodnotit uplynulé období nejen v jednotlivých předmětech, ale také zhodnotit práci třídních učitelů a výchovného poradce. Třídní učitelé se ve svých pravidelných třídnických hodinách zaměřovali na posilování pozitivních vztahů mezi žáky, formou různých aktivit posilovali jejich sociální dovednosti a hlavně využili tohoto prostoru pro řešení případných aktuálních problémů ve třídě. Musím však konstatovat, že žádné závažnější problémy se nevyskytly a také adaptace nových žáků proběhla hladce. Některé třídy si užily třídnickou hodinu formou mimoškolní aktivity, např. na lasergamu nebo v divadle. Z hlediska působení výchovného poradce jsme se letos zaměřili na práci s nadanými žáky. Jak se ukázalo, obzvláště v předmětech biologie, dějepis a angličtina je jich několik, což nás těší.

To, že do práce výchovného poradce patří i řešení méně příjemných záležitostí, je jasné. Evidujeme několik výchovných a vzdělávacích komisí především se studenty vyššího stupně gymnázia, také bylo třeba se sejít s některými žáky a jejich rodiči, nicméně v uplynulém období nebyla udělena žádná snížená známka z chování.

Kariérní poradenství pro studenty maturitních ročníků skvěle organizovala zástupkyně ředitelky Mgr. Hana Třebická. Maturanti dostávají mnoho příležitostí k tomu, aby navštěvovali dny otevřených dveří různých vysokých škol, stejně jako možnost zúčastnit se besed se zástupci těchto škol. 

Z mého hlediska výchovného poradce se zdá, že ve škole vše běží tak, jak má. Některé dny jsou sice náročnější, ale protože učitelé, studenti i rodiče míří k jednomu cíli, vždy se řešení najde.

PhDr. Lenka Palkovská, Ph.D.

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *