Logo
Vytisknout tuto stránku

Dubnový FRESH - Turnaj v Heartstone aneb svět Azerothu na GMVV

Dubnový FRESH - Turnaj v Heartstone aneb svět Azerothu na GMVV

Naše gymnázium není pouze místo, kde žáci dostávají kvalitní vzdělávání, ale mohou zde trávit čas aktivitami, které s výukou sice přímo nesouvisejí, ale mají velký význam pro rozvoj jejich osobnosti. Prohlubují mezilidské vztahy a vytvářejí zdravé prostředí celé školy.

Jednou z takových akcí byl i turnaj v karetní hře Heartstone. V současnosti velmi se rozvíjející online hra ze světa World of Warcraft. S touto aktivitou přišli studenti naší současné septimy, kdy - ve spolupráci se serverem playzone.cz, htts.cz  a pořadem televize Primacool Re-play - přihlásili naši školu do třetího ročníku Heartstone turnaje středních škol.

Dne 6.3. ve 14:00 vše propuklo v učebne ICT na Klamovce. Počítačová učebna se na pět hodin změnila na bojiště, kde 20 studentů svádělo urputné boje pomocí kouzel a vyvolaných minionů o nadvládu nad zemí Azeroth. Hra Heartstone ovšem není jenom prostá bitva. Nutí vás přemýšlet, kombinovat a uvažovat o tazích protihráče, kdy jen ten nejlepší stratég může zvítězit. 

 Nechyběly ani hodnotné ceny od pořadatelů - PC hry, sběratelské figurky, předplatné cloudových úložišť a trička.

Po urputných bojích vyšla na výsluní trojice nejlepších, v čele s vítězem celého tunaje Davidem Staňkem ze 7. A. Na druhém místě se pak umístil Matyáš Vagaday (5. A) a třetí místo vybojoval Josef Hoza (7. A). První dva vítězové  postupují do krajského kola, kde změří síly s dalšími vítezi z jiných středních škol.

Celý turnaj se setkal s obrovským úspěchem a zájmem ze strany studentů a rozhodně nebude poslední. Za rok opět na shledanou v  zemi Azeroth.  

Mgr. Jan Havlíček
 
© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *