Logo
Vytisknout tuto stránku

Děti mají být dětmi, aneb takový normální tábor

Děti mají být dětmi, aneb takový normální tábor

Není to tak dávno, kdy jsem si v lese hrál s kamarády na rytíře a vojáky. Domů jsem často chodil se zablácenými botami nebo roztrhaným tričkem. Vyrůstal jsem jako normální kluk. Není tedy divu, že mezi mé nejsilnější zážitky z dětství patřily dny strávené na letních táborech.

Tuto svou vášeň jsem neopustil ani dnes, i když už na tábory nejezdím jako dítě, ale jako hlavní vedoucí. S partou lidí, která se mnou tábory připravuje, navazujeme na dlouholetou tradici letních dětských táborů Sunrise s výukou angličtiny. Avšak mimo angličtinu je náš tábor úplně normální. A v tom je jeho kouzlo. Děti nejvíce času tráví hraním týmových her v lese, na loukách nebo u rybníka. Po celou dobu tábora je doprovází dobrodružný příběh plný tajuplných postav a překvapivých zápletek. Letos se mohou děti těšit na příběh inspirovaný severskými mýty. Ve volném čase pak mohou s vedoucími hrát různé sportovní a společenské hry, zpívat nebo třeba tancovat. Angličtinu zařazujeme do programu pouze zábavnou formou. Chceme děti naučit nebát se mluvit s lidmi, kteří jiným než anglickým jazykem neumí. Na náš tábor jezdí pravidelně tři až čtyři Američani.

A kde se všechno odehraje? Tento rok jedeme na nám velice dobře známé místo, a to do rekreačního centra chaty Sempra, které se nachází v krásné přírodě Šluknovského výběžku. Areál je standardně vybaven - spí se v chatkách nebo na ubytovně, stravování je zajištěno 5x denně a voda v bazénu je tak akorát. Zkrátka, je to normální tábor, a to ho v dnešní době dělá unikátním. V době, kdy se v každodenním životě lidé neobejdou bez nejnovějších technologií a vymožeností, je náš tábor přesně tím, co každé dítě pro všestranný rozvoj potřebuje! 

Máme jediné kritérium, které musí být splněno. Být dítětem! :-)

www.sunrisecamp.cz 

Bc. Šimon Zajíček, pedagog školy

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *