Logo
Vytisknout tuto stránku

Chytrá ruka pro Filípka

Chytrá ruka pro Filípka

Vážení rodiče, studenti a přátelé školy,

naše škola pouze nevzdělává, ale snaží se také pomáhat tam, kde je třeba. Pomáháme pravidelně a rádi. Proto každý rok pořádáme dobrovolnou finanční sbírku, která je určena jedincům či organizacím. Pravidelně přispíváme na základní očkovací vakcíny pro děti v rozvojových zemích formou spolupráce s mezinárodní organizací UNICEF nebo se prostřednictvím organizace Beluška snažíme pomoci lidem se zrakovým či jiným postižením. Například v loňském roce jsme přispěli handicapované dívce Janě na asistenčního psa GUCCIHO. Protože Jana ani GUCCI již naši pomoc nepotřebují, rozhodli jsme se v letošním školním roce ve spolupráci s Kontem Bariéry přispět na „Chytrou ruku" pro Filípka.

Akce je dobrovolná a vítáme jakoukoli výši hotovosti, za kterou předem děkujeme. Akce probíhá do konce května. V případě potřeby lze vyžádat potvrzení o odpočtu z daní.

,,Filípek je devítiletý chlapec, který se narodil jen s jednou ručičkou. Hned po narození se měl čile k světu a na svoji první ruku si v jednom roce velmi rychle zvykl. Nyní chodí do třetí třídy a dokáže s ní neuvěřitelné věci. Není to však ruka pohyblivá, nemůže si zavázat tkaničku ani zapnout zip u bundy.

Mezi spolužáky i učiteli je velmi oblíbený pro svou přátelskou povahu. Rád sportuje, pravidelně hraje fotbal, plave a v zimě rád lyžuje nebo bruslí. 

Jeho rodiče se mu s maximální důsledností snaží vytvářet takové podmínky, aby byl v budoucnu zcela samostatný.  Proto mu chtějí umožnit využívání té nejmodernější dostupné techniky – bionické protézy. Čím dříve se naučí s tzv. „Chytrou rukou“ pracovat, tím je větší pravděpodobnost, že s ní dokáže to, co my."

Celá vybraná finanční hotovost bude Filípkovi poslána na jeho účet Konto Bariéry k MDD.

 

číslo účtu: 43-2418000277/0100 Komerční banka,

VS 01062019

zpráva pro příjemce: „ Filípek + příjmení poskytovatele“

Děkujeme

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *