Logo
Vytisknout tuto stránku

Česká školní inspekce

Vážení rodiče,

ve dnech 18. – 23. listopadu 2021 byla v Gymnáziu mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. prováděna inspekční činnost Pražského inspektorátu České školní inspekce. Předmětem inspekční činnosti bylo hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání a kontrola dodržování vybraných ustanovení školského zákona ve střední škole. Inspektoři hospitovali ve 30 vyučovacích hodinách napříč předměty i studijními obory. Zabývali se kontrolou povinné dokumentace, Školním vzdělávacím programem, Školním řádem, vyhodnocovali materiální a ekonomické podmínky a další nezbytnosti pro chod školy. Výsledky inspekční činnosti budou zhodnoceny v inspekční zprávě a inspekčním protokolu, a to ve lhůtě do 30 dnů po ukončení kontroly. Se zprávou budete samozřejmě seznámeni, zveřejníme ji na webových stránkách školy. 

Poslední den inspekce bylo vedení školy sděleno, že je nastaveno vynikající systematické řízení školy (střední management, sekce a podsekce aj.). Velmi efektivně jsou rozděleny kompetence, které vedou k naplnění stanovených cílů. Koncepce je stanovena jako vytvoření GLOBÁLNÍHO OBČANA. Tato koncepce je zaměřena na výuku cizích jazyků, kritické myšlení, projektovou výuku a využití digitálních kompetencí ve výuce. Hospitační činnost na škole je velmi efektivně a systematicky nastavena. Materiální a ekonomické podmínky odpovídají požadavkům a nárokům studia. Je v plánu např. vybudování nové moderní učebny, která bude reflektovat na nároky výuky v digitální podobě. Studenti jsou zapojeni do demokratického vývoje školy, jsou pořádány akce, na kterých studenti sami participují. Velmi funkčním orgánem je Školská rada. Za tyto sdělené informace jsme byli velmi rádi.

Mgr. Hana Třebická

 

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *