Logo
Vytisknout tuto stránku

Evropský den jazyků na GMVV

Evropský den jazyků na GMVV

Dne 2. 10. 2018 proběhl na našem gymnáziu v budově na Stodůlkách Evropský den jazyků. Cílem akce je zábavnou formou zlepšit informovanost studentů o oficiálním Evropském dni jazyků, který každoročně připadá na den 26. září. Chceme ve studentech pěstovat povědomí o kulturní a jazykové rozmanitosti na evropském kontinentu a taktéž podpořit motivaci studentů ke studiu jazyků. Zároveň je při akci kladen důraz na kooperaci mezi jednotlivými studenty napříč ročníky. Studenti se učí uplatňovat své jazykové dovednosti v praxi, spolupracovat navzájem, pomáhat si a vytvářet přátelské vztahy. V projektu jsou začleněna následující průřezová témata: Osobnostní a sociální výchova:  Komunikace, Kooperace, Výchova k myšlení v evropských souvislostech: Objevujeme Evropu, Evropa a svět nás zajímá a Multikulturní výchova: Multikulturalita.  

Letos studenti plnili úkoly na sedmi různých stanovištích, která rozvíjela jejich jazykové dovednosti a znalosti příslušného jazykového prostředí; Kreativní mapa Evropy (stanoviště Stockholm), Multilingvní divadlo (stanoviště Londýn), Hymny (stanoviště Berlín), Jazykolamy (stanoviště Varšava), Cizojazyčná oslava narozenin (stanoviště Vídeň), Multilingvní bubliny (stanoviště Paříž), a Kahoot (elektronický vědomostní kvíz, stanoviště Madrid). 

Projektového dne se zúčastnily ročníky: 2. A, 2. C, 4. A a 2. E. - Studenti byli rozřazeni celkem do deseti týmů, přičemž každý tým zároveň reprezentoval určitou národnost (Češi, Francouzi, Rakušané atd.). Výsledky jednotlivých týmů pak byly evidovány na záznamovém archu a v závěru akce vyhodnoceny. První tři vítězné týmy si převzaly diplom a ceny při slavnostním vyhlášení. 

Během projektu ve skupinách panovala velmi příjemná přátelská atmosféra - studenti při plnění jednotlivých úkolů projevili aktivní přístup, kreativitu a nadšení. 

Velké poděkování patří všem vyučujícím, kteří se na přípravě této akce podíleli, speciální poděkování pak náleží paní profesorce Mgr. Marii Šmilauerové za editaci videozáznamu multilingvní dramatizace pohádky O Červené Karkulce a jeho laskavé zaslání do soutěže vypsané webem https://edl.ecml.at/. 

Držte nám palce! :-) 

PhDr. Mariana Pípalová, pedagožka školy

 

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *