Logo
Vytisknout tuto stránku

Beluška

Beluška

Naše škola již několik let spolupracuje s neziskovou organizací Beluška z.s., jejímž cílem je vzdělávání a informování mladých lidí o životě se zdravotním postižením tak, aby vnímali zdravotně postiženého člověka jako sobě rovného. Proto pravidelně všechny naše první ročníky projdou velice zajímavým dvouhodinovým programem.

Vyzkouší si, jaká úskalí nevidomost do života přináší, jak se používá slepecká hůlka a jak se s ní zachází, k čemu napomáhá zvuková signalizace, jak důležitá může být pro nevidomého člověka pomoc cizí osoby na neznámém rušném místě. Zjistí, jak těžké může být poznat předmět podle hmatu, najít ztracenou věc, či jak vypadá slepecké písmo. Velice důležitou roli v programu má i asistenční fenka Bela, která vždy ví, kam jít a pokaždé nevidomého člověka dovede k cíli.

Díky tomuto programu se v letošním roce rozhodli studenti našeho gymnázia uspořádat charitativní sbírku a na účet organizace zaslali částku 20 000 Kč. Tu si symbolicky, v podobě dárkového certifikátu, od studentů převzala předsedkyně organizace paní Krausová, v doprovodu své věrné fenky Bely, která byla odměněna za svoji práci alespoň psí dobrotou. 

 

Ing. Dagmar Hájková – ŠMP

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *