Logo
Vytisknout tuto stránku

Moderní chemie

V pátek 18. 3. 2022 se nejen má třída 5. E, ale i ostatní třídy gymnázia, účastnili hodiny moderní chemie, se kterou nás seznámila studentka VŠCHT. Jelikož patřím mezi studenty, kteří chtějí maturovat z chemie a docházím i na chemický kroužek, na hodinu moderní chemie jsem se velice těšila. Přestože jsem tyto pokusy již znala, nikdy mě nepřestanou bavit. Jedním z nejhezčích pokusů byla, dle mého názoru, výroba krtečka za pomocí UV lampy. Jedním z dalších, moc hezkých pokusů, byl semafor. Slečna, která nás s těmito pokusy provázela, nám vše perfektně vysvětlila a mimo jiné se nám z této přednášky snažila udělat zábavu, a tak si mnoho z nás odneslo jako dárek chemické tabulky a bonbóny. Pokud bych měla celou tuto přednášku zhodnotit, myslím si, že pokračovat v těchto výzkumech a pokusech bude pro nás, studenty, jedině dobře a naši výuku to velmi  obohatí.

Slavatová Barbora, studentka

Ve čtvrtek 17. 3. 2022 jsme měli hodinu moderní chemie. Do školy přišli dva studenti z VŠCHT a ukazovali nám četné triky na hodině chemie. Například jak různé materiály hoři různými barvami. Pak jsme viděli pokus se střelným prachem, to mě moc bavilo. Také jsme si říkali o dalších výbušných látkách jako TNT a dynamitu. Na závěr nám ukázali, jak si můžeme udělat zmrzlinu pomocí tekutého dusíku. Byla moc dobrá. Hodina mě bavila, protože jsme dělali různé pokusy a ještě k tomu jsme dostali zmrzlinu a spoustu odměn za správné odpovědi na otázky, které se týkaly nejen chemie. Musím říct, že po téhle hodině asi budu zvažovat studium na Vysoké škole chemicko-technologické.

Jan Veverka, student

 

 

 

 

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *