Logo
Vytisknout tuto stránku

Naši absolventi a odchod na vysoké školy

 

Kromě začátku školního roku na středních a základních školách, začal první semestr na vysokých školách našim loňským maturantům a maturantkám. Každý rok se našich maturantů ptáme, na jaké vysoké školy jdou, nebo kam už byli přijati. 

Jako každý rok mezi nejčastější vysoké školy, kam odchází naši absolventi, patří přední vysoké školy v České republice: Univerzita Karlova (UK), Vysoká škola ekonomická (VŠE), České vysoké učení technické (ČVUT) a samozřejmě také zahraniční školy. Na vysoké školy odešlo 95 % našich loňských maturantů.

Na UK se loňští absolventi hlásili na různé obory a fakulty: Právnická fakulta, Mezinárodní studia, Fakulta tělesné výchovy a sportu, či Sociologie. Na VŠE máme absolventy jak na Podnikohospodářské, tak i na Národohospodářské fakultě. Výjimkou nejsou ani obory v angličtině. Na ČVUT máme absolventy například na Architektuře, Stavební fakultě či Informatice. Někteří pokračovali ve studiu na VŠCHT a ČZU. Co nás velice těší, jsou studenti, kteří po dokončení GMVV odjeli studovat do zahraničí či na jazykové kurzy. Absolventy máme např. v Číně, Anglii i Řecku.

Tato široká škála oborů, na které naši absolventi odcházejí, je pro nás velice potěšující a vypovídající o dobrém nastavení výuky u nás ve škole.

Absolventům přejeme mnoho úspěchů!

 

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *