Logo
Vytisknout tuto stránku

Celostátní testování studentů

Vážení rodiče a přátelé školních testů,

je již letitou tradicí, že se naše škola účastní celostátního testování, organizovaného Českou školní inspekcí (ČŠI). S roční pauzou, zaviněnou epidemií koronaviru, jsme se letos opět zapojili a testování sedmých a devátých tříd na Klamovce i Stodůlkách proběhlo na konci října a začátku listopadu. Díky výše zmíněnému onemocnění však došlo nakonec jen na testování 9. tříd (2.E, 4.A, 4.C), neboť třída 2.A byla v rozhodné době v karanténě. Žáci byli testováni z českého a anglického jazyka, a ač sama ČŠI uznává, že testy nemohou obsáhnout celou látku předmětu, jsou poměrně dobrým ukazatelem stupně zvládnutí učiva v konkrétním roce výuky.

Výsledky testování u obou předmětů nám ukazují, že naši deváťáci dosáhli nadprůměrných výsledků v testech i jejich jednotlivých částech. V ČJL jde v případě těchto tří tříd o průměrný dosažený výsledek 77 %, oproti celostátním 66 %. Nejlepších výsledků dosáhli naši studenti v oblasti větné skladby a to 87 %, v oblasti slohu a literatury 86 % a porozumění textu 84 %. V anglickém jazyce je celoškolní výsledek ještě úchvatnější. Naši studenti dosáhli v průměru 90 % úspěšnosti. Pro srovnání – celostátní průměr činil 72 %. Nejlépe pak dopadli v těchto oblastech: slovní zásoba 96 % a poslech s porozuměním 94 % (zdroj: údaje ČŠI o testování škol – podzim 2021).

Výsledky testování tak korespondují se zaměřením naší školy a ukazují na velice kvalitní výuku jazyků.  

Grafické zpracování výsledků:

Koordinátor školního testování – Mgr. Karel Dinda 

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *