Logo
Vytisknout tuto stránku

Projektové dny

Vážení rodiče, milí studenti, 

již v minulém čísle jste se mohli dočíst o letošním novém pojetí projektové výuky, která si klade za cíl více aktivizovat a zapojit studenty do procesu tvorby projektů. V tomto čísle se seznámíte s bližšími informacemi a organizací projektových dnů. Aktuálnější informace naleznete průběžně na webových stránkách školy, sociálních sítích a studenti i ve škole na našem novém Ámosovi. 

Projektové dny se budou konat 1. – 3. února 2022. Po vánočních prázdninách bude spuštěn přihlašovací systém, ve kterém si studenti zvolí, ke kterému tématu vypsaných projektů je to nejvíc táhne (2 preference). U každého vypsaného tématu naleznou krátkou anotaci, jméno garanta a kapacitu projektu. A již v tomto okamžiku budou moci začít tvořit svoji představu o tom, co by se v rámci tohoto projektu chtěli dozvědět, jak projekt zpracovat a jaký výstup nakonec vytvořit. 

Velmi důležitou informací pro všechny studenty (i rodiče) určitě je, jakým způsobem bude projekt hodnocen. Nejhodnotnější by samozřejmě měly být dovednosti a kompetence, které studenti během projektu získají, ale samozřejmě dojede i na známky. Na konci projektu student obdrží 3 známky s váhou 3. Jedna mu bude zapsána do předmětu Český jazyk, druhá do předmětu Anglický jazyk a třetí do předmětu, do kterého téma projektu nejvíce zasahovalo. Doplňkem bude i slovní hodnocení garanta projektu, jak si student v průběhu vedl a jaký výstup byl vytvořen (originalita, propracovanost, využití). Nejdůležitější podklad pro následné hodnocení garanta i ostatních vyučujících (ČJ, AJ) bude tzv. Projektový deník, do kterého si studenti zapíší, co který den dělali a co je nadchlo, obohatilo a zaujalo. V závěrečném shrnutí zhodnotí svou práci a výstupy a deník odevzdají k hodnocení garantovi projektu do týdne po skončení projektových dnů. 

Doufám, že inovovaná projektová výuka přinese studentům nejen mnoho nových znalostí a dovedností, ale i více zodpovědnosti za své studium, což je v současné době velmi důležité. Přejme si také všichni, ať se nás koronavirová opatření dotknou co nejméně, abychom mohli projekty realizovat tak, jak si garanti i studenti budou přát. 

Mgr. Jana Mazaná - garant projektových dní

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *