Logo
Vytisknout tuto stránku

Chemický kroužek na VŠCHT Praha

O chemickém kroužku, na který chodíme již 2 měsíce, jsme se dozvěděli od naší profesorky chemie Ing. Dagmar Hájkové. Původně jsme si mysleli, že se bude jednat o pouhou přípravu na budoucí odborné povolání, avšak postupem času jsme zjistili, že se jedná nejen o sebevzdělávání, ale i skvělou zábavu. Během středečního odpoledne si rozšiřujeme své obzory formou zábavných pokusů a laboratorních prací pod vedením studentů školy VŠCHT. Lekce probíhají velmi záživnou formou. Nejprve se seznámíme s chemickým oborem, jehož součástí pokus bude, připravíme si pomůcky a seznámíme se s bezpečností práce. Následně začínáme se samotnými pokusy. K nejzábavnějším rozhodně patřila výroba pryže s vysokou odrazovou pružností, aneb výroba hopíků, výroba hmoty na prsní implantáty a barevná chemie, při které jsme zkoumali chování kapalin v jiných prostředích. Velmi zajímavá a poučná byla i luminiscence. Hry se suchým ledem či výroba inkoustu a vodovek ovšem patřili, dle názoru nás všech, mezi ty nejlepší a nejzajímavější.

Získané vědomosti si nenecháváme jen pro sebe, vždy se o ně podělíme, formou prezentací o hodinách chemie, se svými spolužáky.

Je nám velkou ctí, že se můžeme účastnit tohoto kroužku a rozšiřovat si své znalosti. Věříme, že se nám budou v naší budoucí profesi hodit.

Studenti z 5.A, 5.E, 7.A, 3.E

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *