Logo
Vytisknout tuto stránku

My a naše partnerské školy

V září nás navštívila delegace ze Španělska

V oblasti mezinárodní spolupráce má naše škola dlouhodobé vztahy, spolupráci a partnerství se školami v německém Markredwitzu a španělské Córdobě. Na začátku letošního školního roku jsme v naší škole hostili 25 studentů a 2 pedagogy ze španělské školy IES Maimonides Córdoba. Uzavřel se tak další cyklus mezinárodní výměny s touto školou. Španělští studenti se zúčastnili výuky na obou budovách, jak na Klamovce, tak na Stodůlkách. Navštívili celou řadu zajímavých míst a historických památek v Praze. Byli na návštěvě Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, která ten den zasedla a kde je přivítala poslankyně PSP ČR a bývalá ředitelka GMVV Praha, paní Mgr. Renáta Zajíčková. 
Studenti absolvovali celou řadu výletů i mimo Prahu. Navštívili sklárnu v Nižboru, lázeňské město Karlovy Vary, město na seznamu UNESCO Český Krumlov a státní pivovar Budvar v Českých Budějovicích. Právě návštěva tradičních místních továren na výrobu skla a piva měla u zahraničních studentů velký úspěch.
Na závěr pobytu naše škola zorganizovala slavnostní rozloučení v reprezentačních prostorách Cevro Institutu v Praze, kterého se zúčastnila také kulturní atašé španělského velvyslanectví, paní Amaya Cal a za přítomnosti českých a španělských studentů, učitelů a rodičů tento ročník mezinárodní výměny slavnostně zakončila.

Za úspěch celého projektu patří velké poděkování rodičům, kteří byli do výměny také zapojeni a studenty hostili a zajišťovali jim zázemí a podporu. 

Mgr. Šárka Švábová - zástupkyně ředitelky školy pro pedagogiku

A my se poté vydali na výměnný pobyt do Německa

Ve dnech 3. - 7. 10. 2022 se 18 vybraných studentů pod vedením vyučujících německého jazyka zúčastnilo výměnného pobytu v rámci spolupráce s gymnáziem v německém Marktredwitzu. Cílem této návštěvy bylo upevnit vztahy z předchozích let, procvičit německý a anglický jazyk, které byly hlavním dorozumívacím jazykem.
Program byl velmi pestrý a zajímavý. Studenti navštívili Petřínskou rozhlednu, Muzeum fantastických iluzí, poslaneckou sněmovnu, prohlédli si centrum Prahy a poměřili své sportovní síly na LaserGame. V odpoledních hodinách němečtí studenti trávili čas se svými hostitelskými rodinami, které pro ně připravily bohatý kulturní a sportovní program. Na závěr pobytu proběhla společná večeře českých a německých a učitelů.
Výměnný pobyt byl velmi přínosný a předčil všechna očekávání. Studenti byli plni dojmů, zážitků a navázali nebo upevnili přátelské vztahy. Naše hostitelské rodiny se k nim chovaly jako k vlastním, ve všech rodinách panovala velmi přátelská atmosféra a při návratu se mnohým německým studentům nechtělo zpátky domů. 

Ing. Michal Pickar - garant jazykové sekce

 

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *