Logo
Vytisknout tuto stránku

Dobročinná akce Bílá pastelka

Dobročinná akce Bílá pastelka

Bílá pastelka v ulicích je dobročinná akce, která přináší světlo do života a pomoc nevidomým lidem. Studenti se v této tradici zapojují prostřednictvím sbírek a aktivit, které probíhají na ulicích a ve veřejných prostranstvích, aby shromáždili finanční prostředky a darovali je charitativním organizacím.

Získané peníze se poté použijí například na výcvik vodících psů, zdravotně-edukační služby, sociální rehabilitaci pro zrakově postižené, zaměstnávání lidí se zrakovým postižením, nácvik chůze s bílou holí, výuku práce s pomůckami pro zrakově postižené nebo výuku práce s digitálními technologiemi a celkovou pomoc těm, kteří jí potřebují.

Bílá pastelka v ulicích také slouží jako připomínka o sdílení lásky a solidarity s těmi, kteří to potřebují. Všichni, kteří se podílejí na této akci, ukazují, že i malé gesto může mít velký vliv na společnost a že mladí lidé mají moc měnit svět k lepšímu.

Každý rok se tak Bílá pastelka v ulicích stává symbolem dobročinnosti. Studenti, kteří se akce účastní ukazují, že i ve světě plném akademických výzev a stresu je vždy místo pro dobro a soucit, a to i na chodnících a městském shonu.

Psí pokladničky - součást sbírky 

Další formou sbírky Bílá pastelka jsou finance sesbírané z malých a velkých kasiček s maketami vodicích psů, které můžete potkat na různých místech po celé České republice. Například v obchodech s potravinami, aquaparcích, poštách a na dalších místech. Na stojanu psí kasičky naleznete i platební QR kód, díky kterému můžete udělat dobrý skutek i když u sebe právě nemáte drobné mince. Můžete nás tak podpořit celoročně prakticky kdekoli.

  

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *