Logo
Vytisknout tuto stránku

Návštěva Marktredwitzu

Návštěva Marktredwitzu

Studentky Jana a Linda vzpomínají na návštěvu Marktredwitzu

V říjnu jsme měli možnost, v rámci výměnného pobytu, navštívit malebné městečko Marktredwitz. V tomto článku bychom vám chtěli nastínit naše prožitky. Pobyt v rodinách byl velice příjemný. Většina z nás měla vlastní pokoje a rodiny byly velice ochotné a snažily se nám vyjít vstříc. Komunikace s nimi byla jednoduchá a neměli jsme s tím žádné potíže. Jejich škola nás překvapila nejen jejím vzhledem, ale i postojem studentů k výuce. Učitelé byli striktní a studenti se vždy soustředili na výuku a byli pilní. Co bychom ale vytkli, je to, že skoro žádní učitelé nás nezapojili do výuky. Program nebyl příliš pestrý, ale i tak jsme si ho společně s kamarády dokázali udělat zábavnější. Na závěr bychom pobyt zhodnotili kladně. Poznali jsme spoustu nových lidí a získali nové zkušenosti. Také jsme se zlepšili v německém jazyce a celkové komunikaci. Všem bychom určitě doporučili jet na nějaký výměnný pobyt.

Jana Škodová a Linda Amelia Greenidge, studentky třídy 2. H

 

Návštěva Marktredwitzu očima Ing. Michla Pickara, předsedy jazykové sekce

Ve dnech 16. – 20. 10. 2023 se devatenáct vybraných studentů nižšího a vyššího gymnázia, pod vedením vyučujících německého jazyka, zúčastnilo výměnného pobytu v rámci spolupráce s gymnáziem v německém Marktredwitzu, která trvá již osmnáct let.

Hlavním cílem bylo upevnit vztahy z předchozích let a procvičit německý a anglický jazyk, které byly hlavním dorozumívacím jazykem. Součástí návštěvy byl projekt nazvaný „Stadtrallye“ v rámci kterého čeští i němečtí studenti společně plnili různé úkoly zaměřené na historii, památky a současnost města Marktredwitz.

Studenti byli plni dojmů a zážitků. Nově navázali či upevnili přátelské vztahy. Hostitelské rodiny se k nim chovaly jako k vlastním, ve všech panovala velmi přátelská atmosféra.

Program byl pestrý a zajímavý. Studenti společně navštívili město Regensburg a skalní labyrint Luisenburg nedaleko Marktredwitzu. Zapojili se rovněž aktivně do výuky. V odpoledních hodinách trávili čas se svými hostitelskými rodinami, které pro ně připravily bohatý kulturní a sportovní program.

V průběhu pobytu proběhlo slavnostní přijetí paní místostarostkou Christine Eisa na radnici v Marktredwitzu za účasti novinářů a vedení naší školy zastoupeným Mgr. Šárkou Švábovou a Mgr. Martinem Zelinkou. Následně se oba pozdravili s ředitelem gymnázia Stefanem Niedermeierem M.A. a nahlédli i do výuky. Na závěr se jako již tradičně uskutečnil bowlingový turnaj. Na podzim příštího roku přivítáme naše německé partnery opět v Praze.

Ing. Michal Pickar, předseda jazykové sekce

 Náhled obrázku

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *