Logo
Vytisknout tuto stránku

Návštěva studentů z tureckých škol

Návštěva studentů z tureckých škol

Vzájemná výměna kultur a zkušeností je vždy neopakovatelným zážitkem a jsme za tyto příležitosti nesmírně vděčni. Právě takovým zážitkem byla návštěva studentů a učitelů z turecké školy v Istanbulu a návštěva studentů a učitelů ze střední školy v oblasti Hatay. Obě návštěvy proběhly v naší škole a do ní byli zapojeni studenti 3. A a 4. A.

První návštěva proběhla v září, kdy k nám dorazila skupina 14 studentů a učitelů z již zmiňované školy Pendik Bilim Sanat Merkezi v Instanbulu. Tato návštěva nám otevřela dveře k novým přátelstvím a poznání turecké kultury. Vzájemné setkání bylo natolik úspěšné, že jsme se rozhodli přivítat další skupinu tureckých studentů a učitelů letos v březnu. Tentokrát nás navštívilo 13 hostů, a pro většinu tureckých studentů to byla jejich první zkušenost s vycestováním do zahraničí.

Během obou návštěv se turečtí studenti aktivně zapojili do našich hodin tělesné výchovy a hudební výchovy. Studenti měli možnost poslechnout si tureckou hymnu a také standardní turecké písničky. Společně si studenti také zazpívali a došlo i na tradiční turecký tanec. Součástí programu byl i náslech tureckých studentů a učitelů v našich hodinách.

Další skvělou aktivitou byla zábavně-vzdělávací hra na téma životního prostředí, kterou pro naše studenty připravili turečtí studenti. Tato aktivita nejenom bavila, ale také pomohla šířit povědomí o důležitosti ochrany životního prostředí. Proběhly také prezentace, během kterých si studenti navzájem představili svou zemi, kulturu a školu. Vzhledem k tomu, že prezentace probíhaly v angličtině, byla to pro naše studenty skvělá příležitost vyzkoušet si své prezentační dovednosti v angličtině.

Velice oblíbená byla i ochutnávka tureckých tradičních pokrmů, která byla skvělou příležitostí poznat nové chutě a vůně. Měli jsme také možnost vidět, jak se připravuje tradiční turecká káva, což bylo velmi zajímavou vsuvkou celé návštěvy.

Celá akce byla realizována ve spolupráci s Euroteach Institute a paní Urbanovou a jsme za tuto příležitost vděční. Díky této spolupráci jsme měli možnost setkat se s lidmi z odlišných kultur a získat nové pohledy na svět a dozvědět se, jak fungují a vypadají školy v Turecku. Navíc jsme si uvědomili, jak důležité je propojení mezi různými národy a jak může vzájemná výměna obohacovat nás všechny. Zároveň věříme, že celá akce byla pro naše studenty obohacující a přínosná.

Chtěla bych ještě jednou poděkovat všem studentům, kteří se této návštěvy aktivně zúčastnili a svou aktivitou byli skvělým přínosem celé návštěvy.

Ing. Barbora Flossmannová, zástupkyně pro vnější vztahy a zahraniční spolupráci

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *