Logo
Vytisknout tuto stránku

1. cíl GMVV pro školní rok 2020/2021

P-U-M-A  

Již na konci loňského školního roku nám bylo jasné, že prioritou školy nebude od září ani tak zprostředkování učiva, jako adaptace studentů na školní prostředí a znovunavázání vztahů mezi studenty. Tudíž jsme si již v červnu na společné poradě učitelů vytyčili cíl vycházející z této potřeby. Na konci srpna MŠMT svou novelou Školského zákona tento náš záměr jen potvrdilo. A proto jsme definovali náš cíl č. 1 do čtyř písmen: P-U-M-A.

P – Posilovat mezilidské vztahy v třídním kolektivu

U – Upevňovat studijní návyky studentů

M – Motivovat studenty k aktivní účasti ve výuce

A – Atraktivita výuky

Prostředky, kterými budeme tohoto cíle dosahovat, nyní rozpracujeme do jednotlivých kroků, nicméně již nyní je zřejmé, že nepůjde jen o výuku, ale velikou měrou se na plnění tohoto cíle budou podílet třídní učitelé. K tomu využijí plánované aktivity třídy, na jejichž obsahu se budou podílet samotní studenti tak, aby pro ně jejich náplň byla zajímavá a přínosná.

Vzhledem k omezeným možnostem společných akcí mimo školu (výlety, exkurze…) bude velice důležitá spolupráce učitelů, studentů i rodičů. Na nich bude totiž záležet, jak aktivity realizované mimo stálý rozvrh svých dětí podpoří.

Věřím, že všichni k tomuto cíli společně dojdeme.

Za pedagogický sbor PhDr. Lenka Palkovská, Ph.D., výchovná poradkyně

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *