Logo
Vytisknout tuto stránku

Jazyková sekce a distanční výuka

Stejně jako na jaře si online výuka do jisté míry kladla za cíl nahradit/simulovat standardní, prezenční výuku. Distanční hodiny byly pojaty částečně jako samostudium či samostatná práce a částečně jako videokonference.

Navzdory časové náročnosti se učitelé snažili do výuky zařadit i celou řadu dalších aktivit. V anglickém jazyce byli studenti některých ročníků zapojeni do únikové hry Guy Fawkes online, jiní nahrávali podcasty na téma leadership, pokračovali i tradiční aktivity jako například peer-teaching sessions, kde si studenti vzájemně představují, co je zajímá a spousta dalších. Velice nás těší, že se Mgr. Ludmila Škopíková a Mgr. Marie Raiserová v rámci on-line výuky objevily také v médiích (odkaz na reportáž a rozhovor také naleznete v tomto čísle REFRESHE). V neposlední řadě můžeme zmínit také přihlášení našich studentů vyššího gymnázia do nápadité soutěže Project Online Competition 2021, pořádané Oxford University Press, Who will you invite to a videocall, jež byla před nedávnem spuštěna.

Nezahálely ani druhé cizí jazyky. Studenti španělštiny si připomněli dva významné svátky hispánského světa Día de los Muertos y Día de la Hispanidad, němčináři zase výročí pádu berlínské zdi a sjednocení Německa a francouzštináři vytvářeli online adventní kalendáře.

I v novém roce se mohou studenti těšit na celou řadu aktivit. Čekají nás olympiády v cizích jazycích, které tentokrát proběhnou online, recitační soutěže, ale také tradiční školní testování, které probíhá v jarních měsících a má ověřit jejich jazykové znalosti a dovednosti.

Za daných okolností je online výuka jedinou přijatelnou alternativou, nicméně z dlouhodobého hlediska se stále jeví být spíše doplňkovou nebo nadstavbovou záležitostí.  Do jaké míry je přínosná a skutečně efektivní ukáže až čas.

Za jazykovou sekci: Ing. Michal Pickar, PhDr. Mariana Pípalová

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *