Logo
Vytisknout tuto stránku

Školní anglická olympiáda

Navzdory tomu, že tradiční anglická olympiáda se letos z mnoha důvodů na celostátní úrovni nekoná, naše anglická jazyková sekce pod vedením PhDr. Mariany Pípalové uspořádala tuto soutěž alespoň pro naše gymnázium, a to online. Studenti tak měli možnost si své znalosti poměřit alespoň se spolužáky z jiných tříd a ročníků. I tento rok byli účastníci rozdělení do 3 věkových kategorií a hodnoceni v rámci možností svých dosažených znalostí a to ve dvou kolech.

V první kategorii se účastnili žáci prim a sekund osmiletého gymnázia. Tato kategorie byla letos nejméně početná, protože se jí účastnili studenti dvou tříd ze dvou ročníků. Druhou kategorii tvořili žáci tercií a kvart z osmiletého gymnázia a prim a sekund šestiletého gymnázia, a protože to jsou studenti z šesti různých tříd, tvořila tuto kategorii i nejpočetnější skupina dvanácti účastníků. Třetí kategorie se skládala ze studentů vyššího gymnázia vyjma maturitního ročníku. 

První kolo se konalo v podobě písemného testu online, ve čtvrtek dne 11.2. 2021. V této části si naši studenti ověřili své porozumění poslechu, paměť v části zaměřené na slovní zásobu a orientaci a pochopení psaného textu. Po prvním kole se ujali vedení ve svých kategoriích Oliver A., Fedor M. a Lorenzo S. s Kristýnou B.
Následující týden, dne 18.2. 2021, pak proběhla rozhodující konverzační část soutěže, a to formou videokonference před komisí skládající se ze třech vyučujících-angličtinářů: paní profesorek Moiseevy, Greenidge a rodilého mluvčího Matta Wagnera. Umění komunikovat a reagovat na podněty vyučujících a svých kolegů v angličtině bylo hodnoceno hned z několika úhlů: soutěžící prokazovali nejen spontánní gramatiku, bohatost slovní zásoby, ale i výslovnost a umění vyjádřit své názory srozumitelně. Tato část byla hodnocena třemi vyučujícími nezávisle k dosažení maximální objektivity. V tomto kole obhájil své prvenství Oliver A. a Lorenzo  S. v první a třetí kategorii. V druhé kategorii se vyhoupl do vedení Eric B. a zaujal tak místo vedle Fedora M., který svou pozici ve vedení taktéž udržel.

Všem soutěžícím děkujeme za aktivní účast a vítězům velice gratulujeme. První 3 místa obdrží diplom, 1. místa pak balíček s krásnými cenami poštou. :)  

Zpracovala M.A. Lucie Greenidge

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *