Logo
Vytisknout tuto stránku

Naši studenti v soutěžích

Ekonomická manažerská soutěž UNISIM

V uplynulém měsíci se naši studenti mohli zúčastnit ekonomické manažerské soutěže UNISIM (www.unisim.cz). Jednalo se o studenty VG a celkem se zúčastnilo 18 studentů rozdělených po dvou do devíti týmů. Do dalšího kola postoupily týmy čtyři, což je velmi skvělé v rámci ekonomické soutěže na našem gymnáziu, které není tímto směrem přímo zaměřeno. Bohužel se další kolo, zároveň republikové, konalo v době jarních prázdnin. Pouze dva týmy se rozhodly pokračovat dále, a i ve svém volnu vyrazily na soutěž. Za to jim patří VELKÉ DÍKY! Dívky, které se vydaly na finále „Západ“, skončily 7. ze 13, skvělý výkon. Chlapci z druhého týmu postupovali na finále „Východ“, kde obsadili úžasné 1. místo z 15 týmů. Všem patří obrovská gratulace a poděkování za účast.

Nyní se tři studenti z 5. A  připravují na soutěž v prezentování (www.prezentiada.cz), která se uskuteční na gymnáziu Budějovická. Studenti se nejen naučí potlačit nervozitu před cizími lidmi, ale také se naučí tvořit prezentaci dle pravidel a podle toho i sdělit co mají na srdci. Prezentovat budou před odbornou porotou, která jim ke konci dá zpětnou vazbu.

Příspěvek na našem Instagramu

Miroslav Vilček

Německá olympiáda

Na začátku března proběhlo v Domě dětí a mládeže na Smíchově obvodní kolo olympiády v německém jazyce. Soutěží se ve třech kategoriích A1 – B1, hodnotí se poslech s porozuměním a mluvený projev. Po dvou letech Covidu se letošního ročníku zúčastnil velký počet soutěžích ze základních škol a gymnázií na Praze 5. Největšího úspěchu dosáhli naše nejmladší žákyně, které obsadily první a čtvrté místo v kategorii A1. Dobře vidět byli i jejich starší kolegové, kteří se umístili na pěkném čtvrtém a pátém místě v kategorii A2. Neztratili se ani nejstarší studenti v kategorii B1. Poděkování patří všem soutěžícím za dobrou reprezentaci školy, i jejich pedagogům za přípravu na samotnou soutěž. Budeme si přát, abychom v příštím ročníku opět dosáhli skvělých výsledků.

Ing. Michal Pickar 

 

 

 

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *