Logo
Vytisknout tuto stránku

Ústy básníka 2022

Soutěž v španělské recitaci

V pondělí 7. listopadu 2022 proběhl v institutu Cevro již 10. ročník soutěže „Ústy básníka“, kterou naše gymnázium pořádá. Jako téma básní letošního ročníku byl vybrán „HUMOR“. O soutěž, stejně jako v minulých letech, projevilo zájem spoustu studentů. Do národního kola jich nakonec postoupilo 80 (což bylo z kapacitních důvodů maximum) a to z 21 škol. Letos jsme měli tu čest mezi porotci přivítat zástupkyni ze španělského velvyslanectví Amayu Cal, zástupce mexického velvyslanectví Miguela Angles Vilchis a tajemníka z argentinského velvyslanectví Facunda Dardo Herrera. Vyhlášení výsledků se ujal samotný velvyslanec Argentiny Roberto Alejandro Salafia.
Soutěž byla rozdělena do dvou kategorií podle věku. Kategorie A 10-14 let a kategorie B 15-19 let. Vyhlášení proběhlo pro každou kategorii zvlášť, a tak jsme vyhlašovali celkem 6 výherců. První tři místa pro kategorii A a to stejné pro kategorii B. Soutěžící byli  na prvním až třetím místě odměněni i velmi zajímavými cenami ze strany nejen naší školy, ale také španělského, mexického a argentinského velvyslanectví.
Studenti i jejich pedagogové si soutěž pochvalovali a již se těší na další ročník, který se uskuteční v příštím školním roce na jaře. Pedagogům jsme také poslali dotazník, kde prosíme o zpětnou vazbu, abychom věděli, co můžeme do příště vylepšit.

 

 

Krátké video ze soutěže Ústy básníka.

Mgr. Lucie Vohlídalová - garantka soutěže

 

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *