Logo
Vytisknout tuto stránku

Zábavně vzdělávací soutěž Němčina mě baví

Ve středu 7. prosince 2022 proběhl v budově na Klamovce již 11. ročník soutěže „Němčina mě baví“, kterou naše gymnázium pořádá ve spolupráci s nakladatelstvím Hueber. Letošní ročník nesl označení „Typisch DACH“. Mezi soutěžními úkoly nechyběly video, písnička, kvíz a tradiční ochutnávka pokrmů. 
Do soutěže se přihlásilo 18 čtyřčlenných družstev ze základních škol a nižších ročníků víceletých gymnázií. A stejně jako v minulých letech se soutěžní listina zaplnila velmi rychle. Všichni studenti plnili úkoly s nadšením, ale na výherní příčky dosáhli jen ti nejlepší. 
Blahopřejeme Základní škole s RVJ, Bronzová a Gymnáziu Jana Nerudy k prvnímu, Základní škole nám. Bratří Jandusů a Základní škole Kuncova k druhému a Gymnáziu Nad Kavalírkou ke třetímu místu. Studenti našeho gymnázia se celkově umístili na 6. místě. Týmy na prvním až třetím místě byly odměněny i hodnotnými cenami ze strany nakladatelství Hueber a naší školy. Studenti i jejich pedagogové si soutěž pochvalovali a již se těší na další ročník, který se uskuteční v příštím školním roce na podzim.
Se soutěží je od začátku také spojen workshop pro pedagogy, který je pod hlavičkou nakladatelství Hueber Verlag a je akreditován MŠMT. Letošním tématem workshopu bylo Štěstí přeje připraveným. 

 

Ing. Michal Pickar - předseda jazykové sekce

 

 

© 2014 - 2021 Gymnázium mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. | Kuncova 1580, 155 00 Praha 5, +420 251 550 846 | info@gmvv.cz
Správu převzal: Agionet.cz, 2020 *