School life

Slavnostní otevření Digilabu

Dne 21. 3. 2022 proběhlo v budově gymnázia na Stodůlkách slavnostní otevření nové učebny. Zástupci školního parlamentu mohli v praxi vidět funkce vybavení učebny a dokonce si některé z nich vyzkoušet. Soutěž proběhla za pomocí balíčků senzorů od firmy Pasco, při které srovnali svou kapacitu plic s ostatními soutěžícími. Studenti byli velmi nadšení z robotické stavebnice VexGo. Díky této stavebnici studenti získají povědomí o základech programování zábavnou a jednoduchou formou.  Většina zmíněných zařízení je využitelná napříč všemi přírodovědnými předměty (MAT, FYZ, CHEM, ICT apod.) 

Učebna samozřejmě nabízí i komplexní využití v dalších předmětech. Vzhledem k tomu, že vybavení je koncipováno stylem „hnízd“  (jednotlivá stanoviště pro skupiny), nabízí se zde možnost skupinové a projektové výuky nebo cizích jazyků.  

Místo standardní tabule je učebna vybavena velkoformátovou dotykovou televizí. Jednou z nejlepších funkcí televize je, kromě množství gest, možnost propojení s tabletovými počítači. Studenti mohou tvořit projekty na svých zařízeních a následně je propojit s televizí formou vstupně/výstupního zařízení.  

V neposlední řadě je učebna obohacena o 3D tiskárnu. Studenti se díky ní naučí práci s grafickými programy, trojrozměrné představivosti a svůj projekt následně uvidí i ve fyzické formě.  

Jan Jindřich

Log in

create an account